Nieuws in de tijd van  het coronavirus.

 

De Bethelkerk volgt het beleid van de Protestantse Kerk van Amsterdam.
https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/aangepaste-situatie-kerkelijke-bijeenkomsten-na-nieuwe-coronamaatregelen/

Amsterdam, 20 januari 2022

 

Beste gemeenteleden rond de Bethelkerk.

Het kernteam van de Ark/Bethelkerk heeft besloten om vanaf zondag 23 januari de kerkdiensten weer open te stellen voor gemeenteleden, maximaal 50 personen (de medewerkers niet meegerekend). We hopen dat de kwetsbaren onder ons, thuis gewoon net als nu via de livestream de dienst kunnen volgen.

Er zitten wel wat voorwaarden aan om naar de kerk te komen.

1.       U komt niet naar de kerk als u klachten heeft (hoesten, verkouden, geen smaak en geur, koorts e.d.)

2.       Het dragen van een mondkapje, bij voorkeur medisch type II of IIR, is verplicht tijdens het lopen, u kunt hem afdoen als u zit.

3.       We moeten ook de 1,5 meter afstand bewaren.

 

Een aantal andere regels worden daarbij in acht genomen. Leest u ze aandachtig door?

1.       De kerkgangers komen binnen en verlaten ook het gebouw weer via het bordes en volgen de pijlen op de kerkhalvloer. Een coördinator met hesje houdt toezicht op het binnenkomen, plaatsnemen en weggaan. We volgen diens aanwijzingen.

2.       De mensen die de lift moeten gebruiken kunnen gewoon via de beneden-ingang naar binnen en met de lift naar de kerkzaal.

3.       Er is geen garderobe, men neemt de jas mee naar de zitplaats (op de rugleuning of lege stoel).

4.       Voor en na de dienst wordt de binnentrap niet gebruikt, behalve door hen die taken verrichten in de dienst (zie de dienstroosters). Ook is deze trap alleen voor noodzakelijk bezoek aan de toilet.

Bij voorkeur wordt in het kerkgebouw geen gebruik gemaakt van de toiletten.

5.       Kinderen kunnen naar de kindernevendienst gebracht worden in de jeugdzaal. Ingang via de hoofdingang beneden. Volg de pijlen. De ouders die de dienst in de kerk willen volgen lopen door de beneden ingang naar buiten en gaan via het bordes de kerkzaal binnen.

6.       We vragen u om ingetogen te zingen. Collecten kunnen nog steeds niet gehouden worden. Graag bijdragen via bank overmaken, of in de schalen in de hal. Voorlopig wordt nog geen koffie aangeboden na de dienst. Iedereen wordt gevraagd na de dienst niet achter te blijven, maar het gebouw vlot te verlaten via de looproute en eventuele onderlinge gesprekken buiten te voeren (1,5 meter afstand).

We blijven hopen op betere tijden, die gaan zeker komen. Houd moed.

Namens het gezamenlijk kernteam Ark/Bethelkerk,

Adri Luyten, tel. 020-631 10 83/06 29 55 16 20

Pia Sikkens, tel. 020-697 18 82/06 23 33 60 13