flitsgroot
 

Nieuwsbrief Flits van de IC Dovenpastoraat Noord-Holland

Mei 2023

Beste Flitslezers,Er ligt weer een Flits voor u. Geschreven vanuit mijn huisje, zowel letterlijk als figuurlijk opgehoest. Soms geeft je lijf aan: Wil niet te veel, doe het wat rustiger aan, dat is beter en goed voor je. En ja het woord ‘nee’ is niet alleen voor mij moeilijk om te zeggen, want als ik om mij heen kijk, dan zie ik dat er wel veel meer mensen daar last van hebben.Toch ligt de taak van een Flits schrijven op mijn bordje. Ondanks het gehoest en geproest heb ik er toch zin in om u mee te nemen in het wel en wee van het IC Dovenpastoraat in Noord-Holland.Afgelopen dinsdag 2 mei hadden we onze ‘Grote IC Dag’, dit is eigenlijk een dag waarin onze verbondenheid met elkaar niet zo zeer het thema is, maar wel verbondenheid het gevolg is.Heerlijk om elkaar te zien, te omhelzen, te spreken en wat vooral ook van belang is, naar elkaar luisteren. We hebben geluisterd naar een verhaal van Juwelier-Jezus.

Het is goed om je te realiseren dat Jezus een hoofdrol speelt in ons leven. En Hendrik en Laura hadden n.a.v. het verhaal een gesprek hier over.Ook Siep bereidde ons voor op de lunch met een ‘Soep-verhaal”. Zegende de maaltijd en we hadden het goed met elkaar.En zoals we al eerder aankondigden, zijn we in gesprek gegaan over ons reilen en zeilen als IC hier in Noord-Holland wat betreft de toekomst.We beëindigden ons samen zijn gezamenlijk met het ‘Onze Vader’, Het gebed van Jezus verbindt ons met elkaar, maar bovenal met God onze Vader.Verder in de Flits kunt wat foto’s vinden over deze ontspannen dag samen.Hopelijk tot volgende maand, hartelijke groeten,Laura KolmusHierbij het voor nu geplande rooster tot en met augustus van dit jaar.

Mocht u op vakantie gaan, dan bent u in ieder geval op de hoogte wanneer we kerkdiensten houden in Amsterdam of elders in Noord-Holland.Van 16 juli tot en met 26 augustus houden we een zomerstop.

U weet, dat mocht u zich toch willen laven (betekent verfrissen) aan Gods Woord, u ook via de livestream verschillende soorten kerkdiensten kunt volgen. Te vinden op de website van Doof en Kerk (https://www.doofenkerk.nl).Mei

7

Siep Rienstra

BethelzaalAnnet

14

Geen dienst21

Geen dienst

GD 28

Ds André FoxBethelkerk

1e Pinksterdag

AvondmaalWendyJuni

4

Geen dienst11

Trinus Hibma

Bethelzaal

18

Geen dienstGD 25

Ds Rik Willemsen

CastricumAnnet

Juli

2

Geen dienst9

Laura Kolmus

BethelzaalWendy

16 JULI tot

26 AUGUSTUS

Zomerstop

Augustus

27

Hendrik Stevens

BethelzaalWe helpen u nog even herinneren dat de NCBD op 13 mei een Bondsdag houdt. Deze dag zal in Amersfoort plaatsvinden. U kunt zich niet meer aanmelden.Op 17 juni 2023 wordt er een dag voor dove vrouwen georganiseerd. Alle dove/slechthorende vrouwen zijn welkom. Deze uitnodiging komt vanuit het IC Katwijk.

U bent dus van harte uitgenodigd.

In de bijlage vindt u de poster die bij deze uitnodiging hoort.Hopende u weer voldoende op de hoogte te hebben gebracht, verblijf ik.

Laura Kolmus

Coördinator IC Dovenpastoraat NH

doorzien@live.nl

Tel.: 06-21847100De IC Dovenpastoraat Noord-Holland