flitsgroot
 

Nieuwsbrief Flits van de IC Dovenpastoraat Noord-Holland

Oktober 2022

Geachte Flits-lezers!!!In deze Flits staan aardig wat mededelingen. Allerlei zaken die door de Corona uitgesteld zijn, worden namelijk weer opgepakt.Toch hoor je ook nog geluiden zoals: ‘in de herfst en winter zal Corona wel weer opduiken’.Mijn reactie is gelijk: Nou en?! Is het niet zo dat we nu leven en dat we nu mogen genieten van deze dag waarin we weer vrij mogen ademen. Ja we kunnen ook mopperen op al die regen of genieten van het feit dat je lekker binnen zit en het geruststellende getik van de regen hoort.Als ik naar mijn boompje in de tuin kijkt, zie ik de blaadjes verkwikt heen en weer bewegen. Na een tijd van droogte, kan ze volop drinken van het water, want de wortels zorgen ervoor dat ze niet verdort, maar weer opleeft.Hoe kijken we vandaag? Is het niet zo dat alles op zijn tijd gebeurd?! Of het mij nou wel of niet uitkomt. Je zorgen maken, betrokken zijn bij deze wereld, is een groot goed. Het nieuws staat bol van ‘wereld’ zaken rondom allerlei soorten ellende. En die eisen enorm je aandacht en bovenal al je energie op.En dan hoor ik God: Ben ik niet degene die alles gemaakt heeft?! Ben ik niet jouw God die je door en door kent? Ben ik niet degene die van heel de schepping houdt?!

Wie vraagt er nog naar mij? Voor wie mag en kan ik wat betekenen?!

Ik wil zo veel meer voor je, echter vraag mij!!!

Vind je wortels in mij, opdat ik ‘levend water’ er doorheen laat stromen. Daartoe nodig ik je uit……!Op de website van Doof en Kerk (https://www.doofenkerk.nl/) is een overdenking van de dovenpastor Hendrik Stevens, het thema is: Jezus zoekt relatie. De zoon van God zoekt jou!!! Als je tijd hebt en neemt, helpt deze video je op een weg besproeit met water vanuit de hemel.Wel een goed begin van een nieuwe levensstijl toegewenst,

Vriendelijke groeten,Laura Kolmus-0-0-0-0-0-0-0-

Onderstaand vindt u het rooster voor de maand Oktober.

Uiteraard bent u hartelijk welkom!!!

Oktober2

Ds Wolter Smit

BethelzaalGD 9

Ds Trinus Hibma

BethelkerkMarlijne14

Annulering

Bethelkerk

Grote IC dag

 

GD 16

Ds W. Veen

BethelkerkAnnet23

Wieger Pantjes

Bethelzaal

Laura

GD 30

Ds Bara van Pelt

Bethelkerk

Gedachtenis van de namen

Avondmaal

Wendy-0-0-0-0-0-0-0-

Wat u gelijk in dit rooster opvalt is, dat 14 oktober de Grote IC dag niet doorgaat. Jammer, echter we gaan op naar het Kerstfeest en dan zullen we bij elkaar zijn op vrijdag 16 december. In de Flits van November zal ik u hieraan helpen herinneren, maar het kan sowieso geen kwaad om het nu vast in uw agenda te zetten.

-0-0-0-0-0-0-0-Verder vindt u in de bijlage van de Flits enkele uitnodigingen;

1.    9 oktober a.s. Jongerendienst te Zwolle met voorganger Martin Visser

2.    14 oktober a.s. Orgaandonatie in de Kapel van het Gebouw de Gelderhorst in Ede met spreker Rineke Heij

3.    12 november a.s. Landelijke Contactdag IDP te HilversumEr zullen gebarentolken en schrijftolken aanwezig zijn.

Genoeg om uw hart te laven aan zaken die zowel ons hart als ons lichaam aangaat.

Wie weet ontmoeten we elkaar in levende lijve.

-0-0-0-0-0-0-0-Laura Kolmus

doorzien@live.nl

Tel.: 06-21847100

De IC Dovenpastoraat Noord-Holland